Sam przepis jest banalnie prosty, pyszny no i dietetyczny! :)
Składniki na 7 sztuk:
- jedna pierś z kurczaka
- jedna papryka
-jedna cebula (biała lub czerwona)
- łyżka oliwy
- bazylia, oregano, papryka słodka (ilość zależy od własnych upodobań)
- Przyprawy mieszamy z oliwą i na chwilę odstawiamy.
- Kroimy pierś z kurczaka na kostki dodajemy do marynaty i dokładnie mieszamy.
- Kiedy nasz kurczak będzie się marynował przygotowujemy warzywa, krojąc w średnie kostki.
4. Tak przygotowane mięso oraz warzywa, nadziewamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków, a następnie dajemy na nagrzaną patelnie lub samego grilla.
5. Szaszłyki obracamy średnio co 3-5 min. Grillujemy ok 20 min.
6. Można podać z sałatką lub samą bułką, wedle uznania.
Smacznego!
Ostatnio też na grilla robiłam szaszłyki, wyglądały praktycznie tak samo, tylko dodałam do nich jeszcze pieczarki, w sumie niepotrzebnie. :) Ale za to jakie to jest smaczne! Ślinka cieknie. :)
OdpowiedzUsuńObserwujemy? :>
Pozdrawiam!
P.S. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie na moim blogu: http://itspaulinab.blogspot.com/2012/05/konkurs.html! :)
Nie miałam pomysłu na obiadokolacje...Dzięki! Właśnie takiej inspiracji potrzebowałam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati