Tym razem przygotowałam coś nie na słodko, a na hmm mięsnie?
Jak nigdy nie przepadałam za ciastem francuskim, tym razem coś mnie podkusiło nie dość, że do kupienia tego cuda to jeszcze zrobienie z niego czegoś innego. W ten sposób powstały PACZUSZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM. Są nafaszerowane mięsem, szpinakiem i serem feta <3, uwielbiam takie kombinacje.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego najlepiej z indyka
- 200 g szpinaku
- kostka sera feta
- 1 paczka ciasta francuskiego
- 200 g szpinaku
- kostka sera feta
- 1 paczka ciasta francuskiego
- Podsmażamy mięso ( bez tłuszczu! ) i odstawiamy do przestygnięcia.
- Ciasto dzielimy na 6 w miarę równych kwadratów.
- Na gotowe kwadraty dajemy kolejno, mięso mielone, szpinak i na samym końcu ser feta.
I teraz najtrudniejsza część - zawijanie! tutaj należy działać szybko i bardzo dokładnie, aby skleić ze sobą każdy z rogów ;)
Tak przygotowane paczuszki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na ok. 20 min.
Smacznego!
Uwielbiam ciasto francuskie, ostatnio robiłam podobne paczuszki tyle, że z serem feta, oregano i papryką:)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://anna-and-klaudia.blogspot.com/
o kolejny blog kulinarny! niestety ja mam do tego dwie lewe ręce, ale z przyjemnością poobserwuję Twojego bloga i może znajdę inspirację na jakieś proste i łatwe przepisy :) zapraszam również do obserwowanie mojego bloga. pozdrawiam serdecznie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.wprawkidokrakowskiejawangardy.blogspot.com
przepysznie wyglada
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak, więc jak będzie trochę czasu to wypróbuję przepis ;)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń